Σούστες Ντίνος

Γενικό Συνεργείο Ελαφρών & Βαρέων Φορτηγών.

Γενικό Συνεργείο Ελαφρών & Βαρέων Φορτηγών.

Από το 1955

Από το 1955

 • Η επιχείρησή μας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 1955 από τον Μπιρμπιλόπουλο <<ΝΤΙΝΟΣ>> Κων/νο  με κύρια ιδιότητα τη κατασκευή σουστών βαρέων οχημάτων και επισκευή συστημάτων αναρτήσεων αυτών.

  Ο ιδρυτής της επιχείρησης γεννήθηκε το 1923 στη Μερόπη Μεσσηνίας και από 8 ετών εργαζόταν ως υπάλληλος σε σιδεράδικο της περιοχής. Το 1945 μετακινήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται σε εργοστάσιο σουστών αυτ/των στο Βοτανικό. Το 1955 ίδρυσε το συνεργείο σουστών στη οδό Μεθώνης & Μαυρομιχάλη και το 1958 μεταφέρθηκε στη τωρινή του έδρα, Παλαμηδίου 20 όπου αργότερα επεκτάθηκε και στο 22.
 • Από το 1968 και σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση ο υιός Μπιρμπιλόπουλος Γεώργιος ως βοηθός και από το 1977 ως καταξιωμένος ελασματουργός.
  Το 1972 η επιχείρηση απέκτησε τα πρώτα μηχανήματα επεξεργασίας σουστών αφού μέχρι τότε όλες οι κατασκευές και οι μετατροπές γίνονταν με πύρωμα στο καμίνι και διαμόρφωση με σφυρί και αμόνι.
  Από το 1983 η επιχείρηση λειτουργούσε με την επωνυμία Κ.Μπιρμπιλόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ με μέλη το Μπιρμπιλόπουλο Κων/νο, Μπιρμπιλοπούλου Ευαγγελία & Μπιρμπιλόπουλο Γεώργιο, και το 1988 συμπεριλήφθηκε και 2ος υιός Μπιρμπιλόπουλος Χαράλαμπος ο όποιος έμεινε μαζί μας μέχρι το 1992 όπου και απεβίωσε.
 • Το 1995 λόγο συνταξιοδότησης ο ιδρυτής αποσύρθηκε και ανέλαβε την επιχείρηση ο Γιώργος.
  Ο Γιώργος με την όρεξη που είχε για δημιουργία κατάφερε να φτάσει την επιχείρηση στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.
  Το 1997-98 έκανε τις πρώτες επενδύσεις σε μηχανήματα μηχανουργείου και ελασματουργείου και ξεκίνησε τις μεταλλικές κατασκευές-επισκευές σε φορτηγά-νταλίκες. Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν κατασκευές πείρων-δακτυλιδιών αναρτήσεων, κατασκευές ζυγιών, κατασκευές εξατμίσεων-ρεζερβουάρ, τοποθέτηση πατωμάτων σε καρότσες, τοποθέτηση κλειδιών κοντέινερ κ.α.
 • Το 2005 ξεκίνησαν να εργάζονται στην επιχείρηση παράλληλα με τις σπουδές τους, τα εγγόνια του ιδρυτή , Κων/νος, Διονύσης και Χαράλαμπος .Οι νέες ιδέες και η όρεξη των νέων προσώπων επέκτεινε το εύρος εργασιών της επιχείρησης σε νέους κλάδους όπως η επισκευή και κατασκευή υδραυλικών κυλίνδρων φορτηγών και μηχανημάτων, επισκευή συστημάτων πέδησης (φρένων) και σέρβις οχημάτων.
  Το 2011 ο Κων/νος αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ και ο Διονύσης ως Τεχνικός Οχημάτων.
 • Απο το 2017 η επιχειρηση ξεκίνησε να επενδύει σε εξοπλισμο μηχανηματων 3D εκτυπώσεων και να παραγει βιομηχανικα εξαρτηματα και ειδικα εξαρτηματα οχηματων.
  Το 2021 εγκατασταθηκε το πρώτο μας αυτοματοποιημενο CNC μηχάνημα για να καλύψει της αναγκες του μηχανουργειο μας και την παραγωγή εξειδικευμενων εξαρτηματων.

5-άστερες Κριτικές

Βασισμένο σε 50 αξιολογήσεις

Μου έλυσε προβλήματα στο αυτοκίνητο μου που χρόνια δεν μπορούσε να μου λύσει κάνεις… Τέλειο!!!

Giannis R.

Από τις καλύτερες εξυπηρετήσεις που έχω συναντήσει. Ποιοτική δουλειά, ταχύτητα και λογικές τιμές. Σίγουρα θα ξαναπάω και το προτείνω!

Panagiotis P.

Άψογη εξυπηρέτηση. Έμπειρο προσωπικό σε όλους τους τομείς. Θα ξαναπάω για ότι κατασκευή Ή επισκευή χρειαστώ. Όλα όσα ψάχνεις σε ένα χώρο μαζεμένα. Από μελέτη, κατασκευή, μετατροπή, υλοποίηση, επισκευή, βαρέων και ιχ οχημάτων μέχρι και ειδικές κατασκευές αυξημένης δυσκολίας που ζητάς από ένα μηχανουργείο.

Mike K.

Εργασίες